2024. március 28., csütörtök.

Ma Gedeon, Johanna, Hanna névnapja van. Holnap Auguszta névnapja lesz.

A légy (Szalontai Imre)

a_lgy
a_lgyszkk_2022_05_05ceu-conflicts_140872178

 Ár: 1.000 HUF


A légy, Szalontai Imre novellája   Click to listen highlighted text! A légy, Szalontai Imre novellája Powered By GSpeech
A légy-vízió...

Szalontai Imre 1954-ben született. Irodalmat és társadalomtudományokat tanult. Az Ezredvég című irodalmi, kritikai és társadalomtudományi folyóiratba törzsszerzőként publikált harminc éven át. Humanista gondolkodó, aki az anyagi és az emberi világ létezésének alapproblémáit is kutatja. A légy c. novelláját ugyan már 2002-ben is olvasni lehetett az Ezredvégben, de időszerűsége miatt 20 év után Amerikában is megjelent angol nyelven.

A novellát nem lehet a szimbolikus elemek felfedezése és a nagyvilágban történtektől való elvonatkoztatás nélkül értelmezni. Felteszi az egyetlen nagy kérdést, amire mindenkinek más és más válasza lehet, így a novella is sokféle értelmet nyerhet: MIÉRT?
Érdemes meghallgatni a hajlott korú, de látnoki képességekkel rendelkező társadalomkritikus szavait szerzői oldalán.

Ön ugyan ingyenesen is hozzáférhet a novella online változatához, de ha szeretné a szerzőt honorálni, akkor ezt itt most megteheti a letölthető változat megvásárlásával! A licenszdíjat a banki költségek levonását követően teljes egészében a szerzőnek utaljuk!


Ezt az oldalt ennyiszer töltötték le: